De persoon achter de website:

Hoi, ik ben Maurits. In 2003 ben ik begonnen met zweefvliegen en sindsdien verslaafd. Zelfs zo erg dat ik in 2007 een jaartje van mijn opleiding over mocht doen. Puur te danken aan het feit dat ik dat jaar ben begonnen met kunstvliegen. Onder begeleiding van onze kunstvlieginstructeur gingen we met een enthousiast clubje iedere dinsdagavond vliegen. Dit was erg effectief doordat we op de startplaats landden, meteen aanhaken en weer door. Zo blijf je zitten tot de 4 kabels op zijn en heb je 4 vluchten je oefeningen kunnen doen. De efficiëntie heeft ervoor gezorgd dat ik al vrij snel de (basis)oefeningen onder de knie had. Dit heeft zich met de jaren steeds meer uitgebreid.

Het zweefvliegen verdeel ik in overland vliegen en kunstvliegen. Ik zou hierin geen keus kunnen maken. Het is wel zo dat het kunstvliegen wat toegankelijker is doordat het minder weersafhankelijk is. Daarentegen zijn overlandwedstrijden in Nederland wat toegankelijker. Zodoende heb ik de NJW (2012), Zomerwedstrijden (2014) en de Euroglide (2016) gevlogen. Het gebrek aan kunstvliegwedstrijden en -evenementen is mede de reden dat ik deze site ben begonnen. Het lijkt me leuk ervaringen van uit andere clubs te horen en uiteindelijk een soort overkoepelende kunstvliegclub te genereren. Dit valt dan weer uit te breiden naar evenementen of wedstrijden. Middels het forum op deze website probeer ik een beeld te vormen van het aantal personen dat zich bezighoudt met kunstzweefvliegen. Deel je mijn mening, registreer je dan op het forum.

Ik heb mijn best gedaan een leuke en informatieve site te bouwen. Heb je aanvullingen of opmerkingen, laat het me weten.  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

 

 

 

 

 

 

 

Aan informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden. Kunstzweefvliegen.nl spant zich in om de inhoud van de website zo goed mogelijk te actualiseren en/of aan te vullen. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is. In dat geval stellen wij het op prijs als u dit meldt.